Zorgaanbod

onze aanpak:
De ROROP-methode

intake

Op afstand krijg je een contact-intakeformulier in de vorm van een beveiligd PDF-bestand opgestuurd. Hierin vragen wij naar informatie over jouw woon/leefsituatie, wie jij bent, wat zijn je sterke en minder sterke, te ontwikkelen eigenschappen. Wat zijn je hobby's en waar krijg je energie van.

kennismaking

De 'CLICK', zegt genoeg. Voel jij je op je gemak en zie je kansen om je te ontwikkelen met behulp van begeleiding. Daar hebben we het over tijdens het kennismakingsgesprek.
In het gesprek hebben we het ook over de verwachtingen ten opzichte van elkaar.

planning

De financiering is rond. We hebben kennisgemaakt. Nu gaan we samen kijken welk doel jij zelf voor ogen hebt.
Om een lange termijndoel haalbaar te maken, gaan we korte termijndoelen samen formuleren. Dit doen we in een ontwikkeling & perspectiefplan.

Wonen

Een veilige woonplek is van belang om je thuis te kunnen voelen. Waar je je eigen keuzes kunt maken en terug kunt vallen op de begeleiding, wanneer jij dit nodig hebt. De TAK biedt beschermd, beschut en begeleid wonen aan.

Training & coaching

De basis begint in het hier en nu, waarbij je kunt leren van ervaringen in het verleden. De TAK biedt kort en langlopende trainingen en coachingstrajecten aan, gericht op persoonlijke ontwikkeling vanuit eigen vermogen.

Begeleiding

Bij De TAK betekent begeleid worden, dat er een voelbare en zichtbare ondersteuning op maat aanwezig is. Dat doen we door clienten te stimuleren met af en toe een schouderklopje, een duwtje in de gewenste richting te geven en door gedrag te benoemen en de gevolgen daarvan. De TAK biedt onder andere ambulante begeleiding aan.

In het leven zijn geen oplossingen, er zijn krachten werkzaam: je moet ze hanteren en de oplossingen volgen vanzelf.

Uit: de kleine prins / Antoine de Saint-Exupéry